Reykjavikin liivit

Juttelin Ollyn, Reykjavik Districtin omistaja ja suunnittelija, kanssa heidän liiveistään viimeksi kun tapasimme. Juttu lähti siitä, että huomasin Ollyn kantavan ketjua liivissään.

Olin nimittäin jo jonkin aikaa ihmetellyt mikä on tämä kuvassakin näkyvä lenkki oikein on. Olin aikaisemmin ajatellut, että se voisi liittyä jollakin tavalla taskukelloon, jota usein kannetaan liivin taskussa. Ongelmana vain oli, että taskukellon ketju kuuluu kiinnittää napinläpeen, jolloin toisessa päässä roikkuva kello sujahtaa liivin taskuun.

 

Olly kuitenkin valaisi asiaa kantamalla liivin lenkissä ketjua, joka kiinnittyi toisesta päästä lenkkiin ja toisesta napinläpeen kuten taskukellon lenkki. Siinä missä taskukello tekee tyylistä todella elegantin ja tyylikkään, pelkkä ketju tuo selvästi enemmän rokkia pukeutumiseen, mikä onkin Ollyn tyyliä enemmän. 

Olly on kuvassa etualalla harmaassa liivissä. Valitettavasti kuvassa ei näy tuo taskuun kiinnitetty liivi, mutta vastaava ketju näkyy Ollyn housuissa. Taustalla Sonja, Sasha ja Anja suunnittelevat tulevia vaatteita.

 

Toinen mielenkiintoinen juttu on, usein asiakkaidenkin ihmettelemä, ylimmän napin taakse ommeltu lyhyt kangasnauha, jonka päässä on nappi. Mutta ennenkuin kerron siitä, niin avaan hieman liivin mahdollisuuksia.

Liivihän on kolmiosaisen puvun peruselementti ja se yhdistetään usein formaaliin pukeutumiseen. Liivissä on tapana jättää alin nappi auki kuten irtotakissakin. Liivistä voidaan jättää useampiakin nappeja auki kuin pelkkä alin, jolloin liivi on jälleen astetta rennompi. Liivin kangas tekee paljon, joten jos haluaa rennomman liivin, kannattaa valita elävämpi kangas. Jos taas haluaa formaalin, niin rauhallinen "pukumainen" kangas sopii parhaiten. Puvun kanssa toki käytetään pääasiassa samasta kankaasta tehtyä liiviä. Irtotakin kanssa tästä voidaan hyvin joustaa ja käyttää liiviä tehokeinona. Liivin selkäosan kangas saa olla hyvinkin värikäs, koska se ei näy jos takki on päällä. Juhlien lämmetessä takki otetaan usein pois, jolloin värikäs selkäosa tuo vain sopivaa sähäkkyyttä pukeutumiseen.

Liivi on nykyisin hyvä pikkutakin korvike. Aikaisemminhan pikkutakki riisuttiin ja urheiltiin pelkästään liivissä. On jopa ehdotettu, että alin nappi liivissä jätettiin juuri tästä syystä auki. Liivi menee hyvin pikkutakin korvikkeena ja sen voi yhdistää joko yksiväriseen kauluspaitaan tai kesällä pelkkään valkoiseen t-paitaan, joka on rennoin tapa käyttää liiviä. Myös housuilla voit laskea tai nostaa pukeutumisen rentousastetta: chinot ja farkut ovat rennompia ja suorat housut formaalimpia.

 

Liivin kanssa on hankala yhdistää moniväristä tai kuviollista paitaa, sillä lopputulos näyttää usein lastenhuoneen verhoilta. Tässä kohtaa siis suosisin yksiväristä paitaa. Väriä kokonaisuuteen voi kuitenkin lisätä esimerkiksi värikkäällä huivilla niin kesällä kuin talvellakin. 

 

Mutta mennäänpä siihen ohueen kangasnauhaan joka löytyy Reykjavik Districtin liivin ylimmän napin takaa. Se on tarkoitettu tilanteeseen, jossa liiviä ei haluta napittaa kiinni vaan tehdä siitä astetta rokimpi. Alla kuvassa voit verrata miten saman liivin tyyli muuttuu kun se on tuolla kangasnauhalla kiinni (vasen kuva) tai kun se on napitettu kiinni (oikea kuva). Huomaa myös miten housut ja paita on vaihdettu mallin päälle, rokimpi farkut, t-paita ja liivi -yhdistelmä sekä formaalimpi chinot, kauluspaita ja liivit -yhdistelmä. Liivivalikoimamme löydät täältä!

 

 

 

Viesti

Ole ensimmäinen kommentoija......

Jätä viesti
* Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »