Kummallinen lenkki housuissa

Puin eräänä aamuna uusia Posillipo-housuja jalkaan ja huomasin housuissa pienen lenkin. Se oli keskellä housujen etupuolta sepaluksen yläpuolella. Asia jäi vaivaamaan, joten selvitin mikä tuon lenkin tarkoitus on.

 

Kysymys on tästä pienestä lenkistä joka näkyy kuvassa sepaluksen yläpuolella, keskellä housun etumusta. Lenkki on vain muutaman sentin, joten sitä ei välttämättä huomaa ensimmäisellä käyttökerralla.

 

Jonkin verran kun asiaa selvittelin, eli googlailin, niin selvisi, että kyseessä on vyön keskellä pitävä lenkki, joka pujotetaan vyön soljen piikkiin. Näin vyö ei pääse kiertymään sivulle vaan pysyy aina keskellä ja lisäksi vyö pysyy myös aina housun yläreunassa eikä lipsahda housun yli vatsan päälle kuten joskus näkee. Lenkki jää myös piiloon kun vyön laittaa kiinni. Todella hauska yksityiskohda siis! 

Posillipo housut tulevat Napolista, Italiasta. Löysimme Lucion omistaman pienen ompelimon viime syksynä, jolloin toimme myös Posillipo housut ensimmäistä kertaa valikoimiin. Lucio pyörittää omaa Posillipo-vaatemerkkiään pienen henkilökunnan kanssa ja heidän valikoimiinsa kuuluu myös irtotakkeja, pukuja ja ulkotakkeja. Posillipon on jo vuonna 1930 perustettu perheyritys, jonka tyyli on perinteikäs ja hillitty, joten se sopii hyvin meille täydentämään välillä vähän rajujakin vaihtoehtoja. He käyttävät italialaisia huippukankaita ja jokainen yksityiskohta huokuu laatua ja käsityötä. Tämän näkee pelkästään katsomalla miten saumat on ommeltu kanttinauhoilla ja kuinka kauniisti brodeerauksen on viimeistelty.  Lisää Posillipon tuotteita löydät täältä!

 

 

 

Viesti

Ole ensimmäinen kommentoija......

Jätä viesti
* Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.
* Vaadittavat tiedot
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »