Vinkkejä asun löytämiseen

Olen tässä kirjoituksessa pyrkinyt kokoamaan muutaman yksinkertaisen ja helpon vinkin miten saat koottua sopivan asukokonaisuuden erilaisiin tilaisuuksiin. Jutun tarkoituksena on samalla myös ehdottaa keinoja miten vaatekaapin sisällöstä saa enemmän irti ja yhdisteltyä sopivia kokonaisuuksia.

Yleisesti yhdistelmien hakemisesta

Pukeutuminen on ehkä tärkein osa ensivaikutelmaa. Ensivaikutelma on se, jota et koskaan voi tehdä uusiksi, joten tähän kannattaa panostaa. Samalla kannattaa miettiä millaisen kuvan itsestäsi annat ja kuinka hyvin se kuvaa sinua todellisuudessa. Jos olet rauhallinen ja asiallinen kaveri, niin on ok kuvastaa sitä myös pukeutumisessa. Jos olet sisimmältäsi taiteilijaluonne tai kapinallinen, niin on ihan ok pukeutua hieman sen mukaan vetämättä kuitenkaan aivan yli.

Asu kannattaa rakentaa pikkutakin ympärille. Mieti siis ensiksi millaisen takin otat tänään ja sen mukaan valitset sopivat muut vaatteet ja asusteet. Jos taas pukeudut pukuun, niin rakenna puvun ympärille asustein ja kengin muu kokonaisuus.

 

Muutamia vinkkejä väreistä

  • Ruskea on syksyinen väri ja menee hyvin sinisen kanssa.
  • Sininen on moderni väri, jonka kanssa menee useimmat värit paitsi vihreä.
  • Harmaa on perinteisempi väri, jonka kanssa menee hyvin sininen. 
  • Punaisen sävyt ovat voimakkaita, mutta menevät hyvin yhteen monen muun värin kanssa.
  • Keltainen on myös voimakas väri, joka menee hyvin sinisen ja vihreän kanssa.
  • Vihreä on monelle vaikea väri, mutta suosittelen kokeilemaan ainakin asusteissa.
  • Musta on voimakas väri, jota käytetään paljon ymmärtämättä kuinka vahva väri se on. Musta on antaa aina hyvin virallisen leiman olipa kyse pikkutakista tai kengistä.

 

Business-pukeutuminen

Business-pukeutumisella tarkoitetaan tässä normaalissa konttorityössä käytettäviä vaatteita. Sensijaan jos olet töissä luovalla alalla, niin tämä pukeutumistyyli ei välttämättä istu teidän konttoriin. Toisaalta jos kaikilla muilla on kovin voimakas tapa pukeutua, voit olla kapinallinen pukeutumalla tämän ohjeen mukaan.

Työ- eli business-pukeutumisessa on hyvä löytää sopivan rauhallisia yhdistelmiä. Rauhallisuutta voi hieman rikkoa asusteilla tai kengillä, jos haluaa hieman tuoda väriä pukeutumiseen. Business-pukeutumisessa harvoin käytetään voimakkaita ruutuja tai raitoja, mutta hentoina yhdistelminä ne menevät hyvin. 

 

 

 

 

 

 

 

Juhlapukeutuminen

Juhlapukeutuminen tarkoittaa hyvin montaa erilaista pukeutumistyyliä, jotka pitää valita juhlan mukaan.

Kesäjuhlaan ja häihin voi helposti valita rentoa pukeutumista, jossa pikkutakki jätetään kotiin ja laitetaan sen sijaan liivi tai vaikka valkoinen pellavapaita. Väriä kannattaa kuteinkin tuoda värikkäällä kesähuivilla, ascot-huivilla, rusetilla, kravatilla tai kengillä. Väriä saa kuitenkin olla niin paljon kuin löytyy luottamusta kantaa.

 

 

Illanistujaispukeutuminen mahdollistaa irrottelun voimakkaalla ruudullisella takilla, jota kannattaa kuitenkin pehmentää yksivärisillä housuilla ja rauhallisilla kengillä. Toisaalta voimakkaasti erottuvat kengät voivat hyvin mennä voimakkaan pikkutakin kanssa, jos omaa riittävästi kansalaisrohkeutta. Yksi tapa on valita rauhallisen yksivärisen pikkutakin, mutta tuoda väriä ruudullisilla tai voimakkaan värisillä housuilla. Rauhallinen kaveri taas pukeutuu kuten business-lookissa, mutta repäisee värikkäällä huivilla, rusetilla tai ascot-huivilla ja ehkä vielä voimakkaasti erottuvilla kengillä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Virallisiin juhliin pukeudutaan kuitenkin tilanteen mukaan, joka on hyvin lähellä business-lookia. Juhlantuntua voi kuitenkin tuoda kravatilla, värikkäällä taskuliinalla tai ascotilla. Hautajaisiin laitetaan aina mustaa ja jätetään värit kokonaan käyttämättä.

 

 

 

Arkipukeutuminen

Arkena voidaan pukeutua epävirallisemmin ja jättää tarvittaessa pikkutakki kotiin. Toki pikkutakki on aina hyvä asu, myös arkena.

 

 

 

 

Viesti

Ole ensimmäinen kommentoija......

Jätä viesti
* Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »