Mystinen lenkki paidan selässä

Meiltä on ajoittain kysytty miksi paidan selässä on joskus lenkki. Usein luullaan, että tämä on jokin vain kauluspaitoihin liittyvä ominaisuus tai koriste, mutta samainen lenkki voi löytyä myös liiveistä ja rennommista pikkutakeista. Kaikille yksityiskohdille on tietysti historiallinen selitys, niin myös tälle.

Kuvassa yllä näkyy kauluspaidan selässä lenkki.

 

Lenkin historia juontaa juurensa merisotilaisiin. Merisotilaiden, kuten muidenkin sotilaiden, pukeutumisen pitää olla moitteetonta. Ongelmaksi kuitenkin juuri merisotilaille syntyi, että ahtaissa laivoissa ja sukellusveneissä ei ole ylettömästi tilaa ja mahdollisuutta henkarin käytölle ei ollut. Ilman henkaria paita menee helposti ryppyyn, joten piti keksiä parempi ratkaisu. Ratkaisuksi valikoitui lenkki, joka laitetaan laidan yläselkään keskelle. Kun paidan laittaa lenkistä riippumaan naulaan, niin se menee mahdollisimman vähän ryppyyn.

 

Toisin sanoen, jos joudut ripustamaan paitasi ilman henkaria, niin tästä lenkistä riiputtaminen rypyttää paitaa mahdollisimman vähän. Sama juttu toki myös liiveille ja pikkutakeille. Kokeile, jos et usko.

 

Reykjavik Districtin liiveistä löytyy myös kyseinen lenkki.

 

Rennommista pikkutakeista samainen lenkki löytyy myös. Tässä Reykjavik Districtin pikkurakissa se on hieman ylempänä kuin paidoissa. 

Viesti

Ole ensimmäinen kommentoija......

Jätä viesti
* Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.
* Vaadittavat tiedot
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »