Kalvosinnapit

Kalvosinnapit ovat miehen koru, joissa valikoimaan löytyy niin yksinkertaisen kauniista silkkisolmuista kellonkoneistosta tehtyihin mekaanisiin taideteoksiin ja kaikkea siitä väliltä.

Kalvosinnappien tehtävänä on sulkea hihan suu eli kalvosin. Kirjoitin aikaisemmin takin hihansuun napeista, jossa kerrottiin alkuperäinen syy: kun alettiin töihin, niin hihat piti kääriä ylös. Lue juttu täältä. Samasta syystä hihan suut rakennettiin käärittäväksi. Kuitenkin nappien sijaan herrasmiesten keskuudessa alettiin käyttämään kalvosinnappeja. Kalvosinnappi on sinällään huono suomenkieleen juurtunut sana, koska kyse ei varsinaisesti ole napista. Englanninkielen "cuff link" ("hihan liitos", vapaa käännös) on mielestäni parempi.

Kuvassa käsintehty wenge-puinen kalvosinnappi. 

 

Kalvosinnappeihin on jäänyt pieni luksuksen maku ja se onkin yksi yleisimpiä lahjoja, joita miehelle on helppo antaa, sillä se ei ole liian henkilökohtainen kuten vaikka kaulakoru tai sormus. Lisäksi kalvosinnappien kanssa voi antaa samaan sarjaan kuuluvan solmioneulan tai vaikkapa rusetin. 

Samaan sarjaan kuuluvat kalvosinnapit ja solmioneula ovat oiva lahjaidea.

 

Kalvosinnappien valinnassa kannattaa miettiä millaiseen paitaan se laitetaan. Noin 80% ostettavista paidoista on valkoisia ja sinisiä, joten lahjan antajalle se toimikoon pienenä johdatuksena. Sinisen paidan kanssa hyvin yksiin esimerkiksi ruusupuinen, punasävyinen kalvosinnappi. Virallisiin tilaisuuksiin mustat kalvosinnapit ovat aina varma valinta. Viskin ystävälle viskitynnyristä tehdyt ovat täydellinen valinta (löytyy putiikista, mutta ei verkkokaupasta). Kalvosinnappeja valitessa kannattaa välttää halpaa rihkamaa, josta saattaa irrota väriä, mikä voi pilata kalliin paidan. Lisäksi rihkama saattaa aiheuttaa kantajalleen allergisia oireita.

 

Viskitynnyristä Englannissa käsintehdyt kalvosinnapit toimivat vaaleassa paidassa.

 

Nykyisin myytävissä paidoissa on pääasiassa vain nappikiinnitys hihan suussa. Onneksi kuitenkin moni paitavalmistaja on herännyt meidän kalvosinnappien käyttäjien iloksi lisäämään läpiviennit myös kalvosinnapeille. Tällöin paidassa on läpivienti hihan suun nappien välissä, ks. kuva alla. Aidossa kalvosinnappipaidassa ei tavallisia nappeja tarvita lainkaan. 

 

Reykjavik District on ottanut myös paitoihinsa mahdollisuuden käyttää kalvosinnappeja.

 

Kurkkaa verkkoputiikista meidän kalvosinnappivalikoimaa.

 

 

Viesti

Ole ensimmäinen kommentoija......

Jätä viesti
* Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »