Deodorantit testissä

Deodorantin käyttö on jokaisen herrasmiehen vakiokäytäntö. Deodoranteissa on kuitenkin eroja, joten päätin testata meidän valikoimista löytyvää kolmea deodoranttia: Taylor of Old Bond Streetin Mr. Taylor's Gentlemen's Deodorant, Taylor of Old Bond Streetin Luxury Deodorant (Eton College Collection) ja Floris Cefiro. Tätä kirjoittaessa kesä on parhaimmillaan, joten deodorantit ovat joutuneet todelliselle koetukselle.

Kuvassa testatut deodorantit.

 

Taustaa 

Deodorantit tehdään torjumaan hienhajua, minkä voi lukea nimestäkin de-odor. Antiperspirantit taas ovat hikoilua vastaan, mistä myös nimi. Hiki ei itsessään haise juuri miltään. Ongelma on hiessä viihtyvät bakteerit, jotka saavat aikaan tuon epämiellyttävän hajun. Deodorantit pyrkivät vähentämään bakteerin syntymistä ja antiperspirantit taas pyrkivät tukkimaan hikihuokoset, jotta hikeä ei erittyisi.

 

 

Taylor of Old Bond Streetin Mr. Taylor's Gentlemen's Deodorant

 

Olen käyttänyt tuotetta nyt muutaman kuukauden ja se on osoittautunut erinomaiseksi. Aluksi suihkeena levitettävä deodorantti antoi hieman epäilyksiä, koska pullo on muovia ja hyvin kevyen oloinen. Deodorantti antaa kuitenkin hyvin suojan koko päiväksi, joka minusta on ehdoton vaatimus. Pullon muovisuudesta huolimatta suihkemekanismi on todella hyvä ja jykevä. Haju on varsin mieto ja sitruksinen, mikä sopii minulle paremmin sillä tuoksun mieluummin partavedeltä kuin deodorantilta. Tätä tuotetta ei löydy verkkokaupasta.

Miinukset

- Muovipullo antaa halvan vaikutelman

- Sisältää alkoholia

Plussat

+ Kestää koko päivän kovallakin helteellä

+ Erinomainen suihkemekanismi

+ Mieto, miellyttävä tuoksu

+ Alumiiniton

+ 100ml koko (menee käsimatkatavaroihin lennolle)

+ Erittäin edullinen (15,90€)

 

Taylor of Old Bond Streetin Luxury Deodorant

Taylorin toinen deodorantti noudattelee hyvin samaa linjaa kuin edellinen. Muovipullo antaa tästäkin laatuaan huonomman kuvan. Levitysmekanismina toimii pallopää. Tässä on hieman voimakkaampi sitruksinen tuoksu kuin edellisessä Taylorin tuoksussa, mutta ei tässäkään vielä liian voimakas. Myös tämä deodorantti on toiminut koko päivän. Tämä deodorantti oli vuotanut korkkiinsa kun se oli ollut treenikassissa kyljellään, mutta onneksi korkki oli pitänyt ettei kassiin päässyt valumaan mitään. Löytyy verkkokaupasta täältä.

Miinukset

- Säilytys vain pystyssä

- Muovipullo

- Sisältää alkoholia

Plussat 

+ Kestää hyvin koko päivän

+ Alumiiniton 

+ Edullinen (19,90€)

+ Käsimatkatavarakoko 60ml

 

Floris Cefiro

Floriksen Cefori on tämän testin villikortti. Cefiro on perinteinen stick, eli pohjasta pyörittämällä lisättävä deodorantti. 75 millilitran koko on todella pitkäkestoinen verrattuna samaan määrään nestemäisiä Tayloreita. Tuoksu on erittäin kevyt ja miellyttävä ja käy hyvin yhteen kaikkien Floriksen tuoksujen kanssa. Tuote on paitsi alumiiniton niin myös alkoholiton, joten sopii myös herkille ihotyypeille. Myöskään Cefiro ei ole koskaan pettänyt päivän aikana, joten se täyttää tämän minimivaatimuksen. Olen itse käyttänyt tätä deodoranttia jo vuoden päivät, joten siitä on tullut suosikkini yhdessä saman sarjan Eau De Toilette-tuoksun kanssa. Huomaa, että Floriksen Cefiro deodorantti kuten myös Eau De Toilette sopivat niin miehelle kuin naiselle. Kumpikin löytyy verkkokaupasta täältä.

 

Miinukset

- Hinta muita korkeampi (39€)

Plussat

+ Alumiiniton ja alkoholiton

+ Erittäin miellyttävä tuoksu, joka käy yksiin muiden Floriksen tuotteiden kanssa

+ Sopii niin miehelle kuin naisellekin

+ Erittäin riittoisa 

 

Muita vinkkejä puhtaaseen tuoksuun

 

Jos deodorantti pettää, niin vika on yleensä muualla kuin deodorantissa. Yksi tapa pilata mikä tahansa deodorantti on levittää sitä muuhun kuin vastapestyyn kainaloon. Deodorantit ainesosat on tehty torjumaan bakteereita, joten se kykenee tehtäväänsä vain tietyn määrä verran. Pese siis kainalot aina ennen deodorantin levittämistä. 

 

Toinen tärkeä seikka on puhdas paita. Ei ole mitään hyötyä puhtaasta kainalosta ja deodorantista jos paita on valmiiksi kainaloista bakteerien kyllästämä. 

 

Kolmas seikka on deodorantin tehtävä. Liian usein mies toivoo tuoksuvansa hyvältä valitsemalla todella voimakkaan hajuisen deodorantin eikä televion deodoranttimainokset ainakaan vähennä tätä harhaluuloa. Miehen tuoksun on syytä tulla hyvästä partavedestä (after shave, eau de toilette, cologne...) ja deodorantin tulee olla mietotuoksuinen, koska sen tehtävä on poistaa hienhaju. Pahin ratkaisu on likaiselle iholle levitettävä voimakkaan hajuinen deodorantti, jonka uskotaan jotenkin toimivan myös partavetenä. Likaiseen kainaloon levitetty voimakkaan hajuinen deodorantti luo sellaisen hajuhirviön, ettei pahemmasta väliä.

 

Kokeile myös vaihdella välillä deodoranttia. Eri deodoranttien ainesosat vaihtelevat ja antavat iholle hieman erilaisen suojan. Se tekee iholle hyvää. Pyydä myös läheistä ilmoittamaan sinulle jos deodorantti on pettänyt. Omaa tuoksuaan on todella vaikea huomata ja jos oman hienhajun huomaa, niin ollaan jo todella paljon myöhässä. Ethän halua haista pahalle kumppanisi lähellä.

Viesti

Ole ensimmäinen kommentoija......

Jätä viesti
* Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.
* Vaadittavat tiedot
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »